Play’n Go heeft al heel wat gokkasten uitgebracht met een rockband thema. Spellen als Lordi Reel Monsters en Sabaton. En nu is er weer een bijgekomen met Dio Killing the Dragon.

Dio is blijkbaar een rockband die begin jaren 80 is opgericht door twee voormalige leden van de band. Het Killing the Dragon gedeelte refereert aan hun negende studio album met dezelfde titel.

Het spel heeft 5 rollen die elk 3 symbolen hoog zijn en gebruikt 243 ways. Doordat de rollen een beetje ongelijk op het scherm staan lijkt het wellicht specialer dan dat het is.

Naast 4 verschillende kaart symbolen komen er ook allerlei monsters voor en Dio als hoogst betalende symbool. Tevens vind je wild en scatter symbolen op alle rollen. Alle normale symbolen kunnen tevens stacked (gestapeld) op alle rollen voorkomen.

Dio Killing the Dragons heeft een maximale uitbetaling van 15.000 keer je inzet. Best hoog.

Dio Killing the Dragon, Basis gokkast

Lock up the Wolves

Tijdens het basis spel vind je rond rol 1 een soort van ketting, dit stelt een kooi voor. Als er een wild symbool op rol 1 voorkomt dan start je de Lock up the Wolves bonus.

Het wild symbool wordt vastgehouden en de kooi verplaatst naar rol 2. Hierna krijg je een gratis spin. Mocht er nu weer een wild in de kooi vallen, dan wordt ook deze vastgehouden en schuift de kooi weer een rol op. Dit kan 4 keer in totaal gebeuren.

Mocht er op de laatste spin een wild op rol 5 voorkomen, dan wordt deze niet nogmaals vastgehouden.

De bonus eindigt nadat rol 4 is vastgehouden of er tussendoor geen wild meer bij komt.

Dio Killing the Dragon, Lock up the Wolves

Gratis Spins Bonus

3, 4 of 5 scatter symbolen geven 6, 8 en 12 gratis spins.

Tijdens de gratis spins zit er nu een kooi om rollen 2, 3 en 4. Elk wild symbool dat op deze rollen voorkomt wordt vastgehouden tot het einde van de bonus.

Tevens kun je nu tijdens de gratis spins een speciaal bonus symbool op rol 5 krijgen. Als dit voorkomt wordt er steeds 1 van de volgende 3 bonussen geactiveerd. En ontvang je tevens 2 extra spins.

  • Fallen Angel – Geeft een wild symbool bovenaan rol 1 die na elke spin 1 plek naar beneden zakt, totdat deze van de rol af valt.
  • Symbol Upgrade – Het laagste monster symbool wordt veranderd in het Dio symbool. En dat blijft zo tot het einde van de bonus. Na meerdere keren kan het dus zijn dat de hoge symbolen alleen nog maar Dio symbolen zijn.
  • Wild Multiplier – Een van de wild symbolen dat al sticky is krijgt een vermenigvuldiger erbij van x1. In totaal kan een enkel wild symbool een vermenigvuldiger van x5 krijgen

Dio Killing the Dragon, Gratis spins bonus

Oordeel

Om eerlijk te zijn, ik heb nog nooit van de band Dio gehoord. Ken de band niet en ken geen enkel nummer. Maar ik kon toch van deze nieuwe gokkast genieten.

Het spel ziet er goed uit. Ook zijn de 243 ways met sticky wild symbolen en respins in het basis spel leuk. Maar vooral de gratis spins zijn extra leuk met al die speciale bonussen die je elke spin opnieuw kunt activeren. Waardoor je steeds extra spins krijgt, maar ook eigenlijk de rollen steeds beter worden. En je hierdoor flink kunt winnen, tot maximaal 15.000 keer je inzet zelfs, wat redelijk hoog is.

In zijn geheel is het gewoon een prima gokkast, of je de band nu wel of niet kent. Nu te spelen bij elk Play’n Go casino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Speel bij